torsdag 27 september 2012

Vilse i trollskogen

3 dagar utan 3G. Det var som upplagt för att gå snett, bokstavligt talat.

Hallstavik var destinationen och 70 förväntansfulla ungdomar hoppade in i 2 bussar. Åkte mot främmande marker. Dagar fyllda av information, skratt och funderingar medan kvällarna mer har varit fulla av annat.
Det var för mig många okända personer och en del är fortfarande okända för mig. Det är såklart Wb jag pratar om, den andra hälften av vårat program.

Första dagen, alltså tisdagen begav sig den grupp jag tillhörde ut till Väddö för att kolla på bergarter och mineraler med 2 geologer. Mycket att ta in och mycket att smälta, en ganska skral lunch bestående av mackor med skinkost mättade inte särskilt och jag och Alvin högg in på rester från andra. Likt två avfallskvarnar malde vi ner det som bjöds. Kom tillbaka till Hallsta på eftermiddag, rekade området och hittade både pizzerior, matbutiker och systembolag. Allt man behöver med andra ord.
Mycket lekar på kvällen och jag slutade upp i rum 176 där det spelades väldigt mycket gitarr. Hade jag inte själv gått på programmet hade jag trott att det var en musikklass ute på resa. VÄLDIGT många som har musikaliska talanger och den medtagna gitarren åkte runt runt i rummet. Folk spelade, folk sjöng och hade kul.

Onsdag, ny dag och nya möjligheter. Holmen Paper skulle besökas och min personliga åsikt är väl att det kanske inte var det mest intressanta. Även om jag kan förstå relevansen till vårt program som måste ses som det mest väsentliga i dessa sammanhang. Vi i Wa drog vinstlotten när det kom till dag och plats. En del regn och vind gjorde inte så mycket för oss som gick inomhus mest hela tiden. Wb däremot som dagen innan varit på Holmen Paper fick idag istället gå på hala klippor och studera samma stenar vi studerade igår.
Men regnet slutade ett tag och alla i programmet blev bjudna på middag på folkets hus. Bra mat och trevligt sällskap, Johannes borde nog kolla upp sitt minne dock. En kort påminnelse, Wa var på Holmen Paper den här dagen, ett pappersbruk och inte ett sågverk. 


Kvällen såg väl ut ungefär som kvällen innan, jag var lite mer deltagande den här kvällen och kändes som att jag for fram som ett ångvält med whiskyn i handen. Den där whiskyn ja, inte mycket kvar av den.

Trots mängden alkohol på antalet timmar så är det inga problem med varken kropp eller själ idag. Några favoriter från kvällen är nog den otroligt bra stämningen. Inget (?) grisande. Återigen musiken som spelades från rum 176. Mitt eget spelade där jag blodar ner gitarren, förlåt Johannes hoppas jag fick bort allt. Kombinationerna av ölspel vid fönsterbordet, och sist men inte minst. Även min absoluta favorit, freestylandet av låtar med enkla beat. Kort och gott en väldigt trevlig vistelse i Hallstavik.

Den 3:e och avslutande dagen på exkursionen besökte vi Dannemora mineral. Vi fick en helt underbar guide, ord räcker inte till att beskriva kvinnans entusiasm över sitt yrke och området. Även som ni kan se, så fanns det individer som inte njöt av alla anekdoter.



Vill avsluta med att tacka alla inblandade, Conny och Jenny som ordnade upp allt och höll koll på oss vildingar. De människor som visat oss runt på arbetsplatser och området jag tidigare aldrig lagt någon större tanke på.
Men det största tacket ska W1 ha, jag hade sjukt kul och hoppas alla hade lika roligt som jag. Då kan det här bli 5 roliga år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar